Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οσλο - Πυροβολισμοί με νεκρούς σε κατασκήνωση

Μια δεύτερη αιματηρή επίθεση συντάραξε τη Νορβηγία, καθώς άγνωστος, ντυμένος αστυνομικός ανοιξε πυρ σε περιπου 700 νεαρά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην κατασκήνωση της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο νησάκι Ουτόγια, σε αποσταση 40 χλμ. από το Όσλο.

Αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής αριθμός από νεαρά παιδιά ηλικίας 14-18 ετών έχασαν την ζωή τους, ενώ ο οπλοφόρος φέρεται να συνελήφθη από την αστυνομια. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η επίθεση συνδέεται με το λουτρό αίματος στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας, αλλά όλα δείχνουν πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης της Νορβηγίας, ο  δράστης εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, φορώντας στολή αστυνομικού, δηλώνοντας ότι ήθελε να πραγματοποιήσει έλεγχο στο νησί μετά τις αιματηρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Κατόπιν, μπήκε στην κατασκήνωση και άνοιξε πυρ κατά των παρευρισκομένων με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και πολλά παιδιά να πηδήξουν στη θάλασσα προκειμένου να γλιτώσουν απ’ τις σφαίρες.

Ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ, που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει το Σάββατο στην κατασκήνωση, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως η κατάσταση στην Ουτόγια είναι κρίσιμη.

Σήμερα το βράδυ, επρόκειτο να μιλήσει στη νεολαία του κόμματος η πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γκρο Χάρλεμ Μπρούτλαντ.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: