Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Απεργία πείνας από κρατούμενους για να πάνε... φυλακή!


Απεργία πείνας ξεκίνησαν 12 άτομα που κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης με βασικό αίτημα να μεταφερθούν στη... φυλακή! Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ καταγγέλλουν ότι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.
«Κάποιοι από εμάς είναι μέχρι και τέσσερις μήνες κρατούμενοι στα κελιά του Μεταγωγών. Το φαγητό είναι άθλιο, προαυλισμός δεν υπάρχει, ενώ ανύπαρκτη είναι και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το μόνο που ζητάμε είναι να μεταφερθούμε σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα. Ανθρωποι είμαστε όχι ζώα», είπε χαρακτηριστικά κρατούμενος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «Αγγελιοφόρο».
Παρά το γεγονός ότι όλοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί στις φυλακές παραμένουν στοιβαγμένοι στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά τους η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι οι διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων δεν δέχονται άλλους κρατούμενους λόγω συνωστισμού, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «εκρηκτική» κατάσταση τόσο στα αστυνομικά κρατητήρια όσο και στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: