Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Παρακαλείστε να αφήνετε τα όπλα σας στο βεστιάριο...

«Οπου υπάρχει πόλεμος υπάρχουν και λεφτά». Τάδε έφη- πιο πρόσφατα, γιατί πολλοί έχουν καταλήξει στη διαπίστωση- ο Λιβανέζος Αντουάν Αλ Χέιτζ. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του πιο σικάτου και trendy εστιατορίου στη Βαγδάτη, του «Lebanese Club». Το ντεκόρ είναι μεγαλειώδες. Μάρμαρα από τον Λίβανο, έπιπλα από την Ινδονησία, ξύλινα πατώματα από το Ντουμπάι. Και θέα στον ποταμό Τίγρη. Εκεί όπου άλλοτε ατένιζαν οι ένοικοι του παλατιού του Σαντάμ Χουσεΐν. Μαζεύει, φυσικά, τον καλύτερο κόσμο της περιοχής.

Η ιρακινή πρωτεύουσα μπορεί ακόμη να μην έχει κυβέρνηση, προσπαθεί όμως να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. Εξ ου και η πληθώρα νέων εστιατορίων και κλαμπ που έχουν ανοίξει τον τελευταίο χρόνο στη Βαγδάτη. Σχεδόν όλα, βέβαια, έχουν αλεξίσφαιρά τζάμια. Γιατί οι ρυθμοί στην πόλη σίγουρα απέχουν ακόμη από το να χαρακτηριστούν φυσιολογικοί. Στο Lebanese Club για παράδειγμα πρέπει οι πελάτες να αφήσουν τα όπλα τους στην γκαρνταρόμπα. Το εστιατόριο κόστισε στον ιδιοκτήτη του και στους Ιρακινούς και Λιβανέζους συνεταίρους του 2,5 εκατ. δολάρια. Ως φαίνεται, θα κάνουν απόσβεση μέσα σε έναν χρόνο. Ακόμη και τις καθημερινές γίνεται χαμός. Οπως δηλώνει ο 51χρονος Αλ Χέιτζ, υπάρχει πάρα πολύ χρήμα στη Βαγδάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: