Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:Αναγκαίες οι αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ

Την πρωτοφανή προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, επεσήμανε στο Συμβούλιο Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πώληση της δημόσιας γης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην ανάγκη μείωσης το υψηλού δημόσιου χρέους, ο Γ. Παπακωσταντίνου, επισήμανε ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, με την ανάπτυξη, η οποία θα τονωθεί με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, αλλά και με ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζοντας, ο υπουργός αφού υπενθύμισε ότι η συζήτηση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου δεν ξεκίνησε σήμερα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει στη λογική πώλησης δημόσιας γης. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: