Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τον μύθο του τεμπέλη Ελληνα επειχειρεί να καταρρίψει δημοσίευμα της Wall Street Journal

Ένα ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου στερεότυπο, αυτό του εργατικού βορρά και του τεμπέλη νότου, επιχειρεί να ανασκευάσει ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Μάθιου Ντάλτον, ο οποίος με βάση τα στοιχεία που παραθέτει καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι ο σκληρότερα εργαζόμενος λαός στην ευρωπαϊκή ένωση.
 
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, οι ώρες εργασίας του μέσου Έλληνα εργαζόμενου προσδιορίζονται σε 42 ώρες την εβδομάδα, έναντι 39 των Ισπανών, λιγότερες από 36 των Γερμανών και μόλις 31 των Ολλανδών.
 
«Ίσως η πρώτη σας αντίδραση είναι να θεωρήσετε ότι και τα στατιστικά περί του εργατικότερου λαού να έχουν ‘μαγειρευτεί’ από Έλληνες» αναφέρει με αρκετή δόση χιούμορ ο αρθρογράφος. Η Eurostat, λέει, εξηγεί αναλυτικά για ποιους λόγους τα στοιχεία βγάζουν ψεύτη το μύθο του τζίτζικα νότιου και του μέρμηγκα βόριου.Κατ’ αρχήν, η part time εργασία είναι πολύ πιο διαδεδομένη στις Βόρειες χώρες, ειδικά στην Ολλανδία και τη Γερμανία.Δεύτερον, υψηλό ποσοστό Ελλήνων είναι αγρότες- μια δουλειά που απαιτεί συνήθως περισσότερες ώρες εργασίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: