Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επεισόδια στην πορεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν σήμερα έξω από τη Βουλή. Περίπου 50 διαδηλωτές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου πετώντας δυναμιτάκια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. Ωστόσο ο αστυνομικός κλοιός κατάφερε να τους αποδυναμώσει και η ένταση αποκλιμακώθηκε άμεσα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε απο τα ΜΑΤ ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Παναγιώτης Βελέτζας, ο οποίος διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο.

Το εκρηκτικό κλίμα δεν έλειψε από το ξεκίνημα της διαδήλωσης των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η πορεία διαμαρτυρίας με περίπου 600 εργαζομένους στους δήμους, στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως αφετηρία της την Ομόνοια και κατέληξε μετ' εμποδίων στο κέντρο της Αθήνας στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι ενώθηκαν με περίπου 200 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας και λίγο μετά τις 12:40 ξεκίνησαν την πορεία.

Στην προσπάθεια τους να φτάσουν στο κέντρο δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν την πορεία τους, με αποτέλεσμα στο σημείο να δημιουργηθούν μικροεντάσεις. Οι διαδηλωτές ωστόσο, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Κολωνακίου. Ο αστυνομικός κλοιός εμπόδισε με χρήση χημικών και εδώ τους εργαζομένους να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους και η κατάσταση για κάθε λεπτό που περνούσε μύριζε "μπαρούτι".

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν μάλιστα να προπηλακίσουν τον πρώην γ.γ. του υπ.Οικονομικών, Δ.Γεωργακόπουλο, ο οποίος καθόταν σε καφέ της περιοχής.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οπισθοχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις, το ωράριο εργασίας, ενώ ζητούν και να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες των Δήμων.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: