Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Δεν δίνει λύση κανένας ανασχηματισμός"

«Ενέκρινε ομοφώνως», όπως αναφέρει με μάλλον πανηγυρικό τρόπο σημείωμα του μεγάρου Μαξίμου, χθες το υπουργικό συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015, το οποίο στη συνέχεια κατατέθηκε στη Βουλή. Τώρα αρχίζει για την κυβέρνηση η μάχη της Βουλής και για να την κερδίσει θα πρέπει να πείσει πρώτους απ' όλους τους δικούς της βουλευτές, που εξακολουθούν να αντιδρούν και να επικρίνουν συνολικά την οικονομική πολιτική.
Στη χθεσινή τελευταία συζήτηση του προγράμματος στο υπουργικό αρκετοί υπουργοί επέμειναν στην ανάγκη να μη μειωθεί το αφορολόγητο, να μην εξισωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης, να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ, τουλάχιστον στα προϊόντα εστίασης, και γενικά να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν τα χαμηλά εισοδήματα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως και προχθές στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ότι ικανοποιεί τελικά όλα τα παραπάνω αιτήματα, όμως οι υπουργοί έμειναν με την εντύπωση ότι είναι ακόμη ανοιχτό το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, που θα τα αντικαταστήσουν και θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός επανέφερε το θέμα της συναίνεσης με την αντιπολίτευση, κυρίως τη Ν.Δ., στην οικονομική πολιτική εξόδου της χώρας από την κρίση. Τη συνέχιση της προσπάθειας για συναίνεση ζήτησαν και υπουργοί, όπως οι Ε. Βενιζέλος και Αννα Διαμαντοπούλου.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σχόλιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού :
Κανένας ανασχηματισμός, καμία «κυβέρνηση προσωπικοτήτων» δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική λύση για τη χώρα, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, με σταθερές επιλογές την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της ανάπτυξης.  ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: