Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Alter: Σύντομα η απόφαση για την υπαγωγή στο αρθρο 99

Με αγωνία περιμένουν οι εργαζόμενοι στο Alter την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου συζητήθηκε η αίτηση για την υπαγωγή του στο άρθρο 99. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε να μην παρατείνει την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο και απαγορεύει έως τις 6 Ιουλίου τη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του καναλιού.

Η μη παράταση της προσωρινής διαταγής επιτρέπει την εκτέλεση από τους πιστωτές των απαιτήσεων που προβάλλουν από το Αlter. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπέρ της υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99, τάχθηκαν η Argo fund, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες. Κατά τάχθηκαν οι εταιρείες Interstar Security, καθώς και η Κλεάνθης Κουκίας ΟΕ, στην οποία ανήκει το κτίριο όπου στεγάζεται το Alter. Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ενώ η ΕΤΙΤΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν τάχθηκαν ούτε υπέρ ούτε κατά.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο οικονομικός διευθυντής του καναλιού Θεοφύλακτος Οικονομίδης,ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρέη του καναλιού προς τις Τράπεζες φτάνουν τα 220 εκατομμύρια ευρώ, προς το Δημόσιο τα 94 εκατομμύρια ευρώ και οι οφειλές προς τους εργαζομένους τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε, το κανάλι εμφάνισε μόνο ζημία το 2010. Ωστόσο, ο μάρτυρας εξήγησε πως υπάρχει επιχειρηματικό πλάνο που επιτρέπει τη βιωσιμότητα του καναλιού και βασίζεται από τη μία, στην κεφαλαιοποίηση των χρεών και από την άλλη, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με νέο επενδυτή που έχει ήδη πραγματοποιήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Σύμφωνα με το μάρτυρα, το 2013 το κανάλι θα περάσει σε κερδοφορία, με την περιστολή του κόστους και των λειτουργικών του εξόδων.

Η τελική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αναμένεται σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: