Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Φιλιππής: Έσβησε ο «θρύλος» της Μυκόνου

Ήταν ένα απλό παιδικό δωμάτιο στο Μαστογιάννι της Μυκόνου. Στην Βεγγέρα όπως λέγεται το σημείο, απέναντι από το σημερινό κοσμηματοπωλείο Καίσαρης. Αρχές της δεκαετίας του ’70. Ένα ζευγάρι νέων, η Χρύσα και ο Φίλιππος Κοντιζάς ως ντόπιοι ήξεραν καλά το νησί και έβλεπαν ξαφνικά ότι ο τουρισμός στο νησί των ανέμων ανέβαινε θεαματικά. Πάνω σε μια μεταξύ τους κουβέντα και στην πλάκα έριξαν στο τραπέζι την ιδέα για μια επιχειρηματική κίνηση στο χώρο του φαγητού που τόσο αγαπούσαν. Και έτσι, σχεδόν σε ένα βράδυ το παιδικό δωμάτιο έγινε ένα από τα φημισμένα στέκια της Μυκόνου για καλό φαγητό και ποτό με θαμώνες ονόματα από την εγχώρια και διεθνή επιχειρηματική και καλλιτεχνική σκηνή, ο «Φιλιππής». Σήμερα, οι επισκέπτες της Μυκόνου πρέπει, σαν άτυπος κανόνας του νησιού, να δούν πριν φύγουν τον πελεκάνο του νησιού, το super paradise, και το εστιατόριο Φιλιππής. Από το 1975 εώς σήμερα το εστιατόριο Φιλιππής είναι συνυφασμένο με την νεότερη ιστορία της Μυκόνου. Το μαγαζί άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρχές του ’80, όταν καθιέρωσε τον όρο prive εστιατόριο. Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες γνώριζαν ότι θα συναντήσουν την καλή κοινωνία στον «Φιλιππή» και έτσι το μαγαζί έγινε σημείο αναφοράς για κοινωνικές επαφές.

Από την άλλη, ο Φίλιππος Κοντιζάς απαγόρευε τις φωτογραφίες στο εσωτερικό του εστιατορίου, ενώ το βράδυ όταν οι παρέες έμεναν στο μαγαζί του και για ποτό ο Φίλιππος απέφευγε να δέχεται απλούς τουρίστες, μετατρέποντας ένα χώρο σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε prive χώρος.

Για αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους, τον« Φιλιππή» επισκέφτηκαν πρόσωπα από το εξωτερικό που δεν είχαν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Στον «Φιλιππή» πρωτοδοκίμασαν τζατζίκι και μπακλαβά ο Τζόρτζ Μπους, η Τζάκι Κένεντι, η Σοράγια, ο Βαλεντίνο, ο Φερέ, η Σάρα Τσόρτσιλ, η Παλόμα Πικάσο, η Σάρον Στόουν, ακόμα και εκπρόσωπου του ΝΑΤΟ.

Ενώ θαμώνες κάθε καλοκαίρι ήταν η Μαριάννα Λάτση, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η οικογένεια Κόκκαλη και Καίσαρη καθώς και ο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και πλήθος υπουργών και πολιτικών.

Εδώ και λίγες μέρες όμως ο «Φιλιππής» βρίσκεται σε πένθος με την οικογένεια Κοντιζά να θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του εμπνευστή του, τον Φίλιππο Κοντιζά. «Έφυγε» σε ηλικία 60 χρόνων ο θρυλικός «Φιλιππής» της Μυκόνου. Ο Φίλιππος Γεωργίου Κοντιζάς είχε γράψει τη δική του ιστορία στο νησί των ανέμων. Πέθανε ξαφνικά από επιπλοκές πνευμονίας, πριν λίγες μέρες, ενώ η είδηση του θανάτου του σόκαρε όσους τον γνώριζαν.

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια: