Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Προσφυγή Τσοχατζόπουλου κατά της Ελλάδας

Προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του σε συνέντευξη Τύπου.
Ο νομικός Βασίλης Χειρδάρης και ο καθηγητής ποινικού δικαίου Λεωνίδας Κοτσαλής, είπαν στη συνέντευξη ότι η προσφυγή τού πρώην υπουργού δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, που εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά «πλημμέλειες που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων».

Όπως τόνισαν οι δύο νομικοί, η προσφυγή αφορά την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και σχετίζεται με δηλώσεις δύο βουλευτών - μελών της εν λόγω επιτροπής.

Σύμφωνα με την προσφυγή, οι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος, πριν την έκδοση πορίσματος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, προέβησαν σε δηλώσεις υπέρ της ενοχής τού πρώην υπουργού, γεγονός που «προσέβαλε και έτρωσε το τεκμήριο αθωότητας του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρει:

"Το να ομιλεί για ηθική δικαίωση και μάλιστα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι τουλάχιστον προκλητικό.

Όσο για τα δικαιώματά του, ως κατηγορουμένου, υπήρξαν απολύτως σεβαστά από την προανακριτική επιτροπή η οποία όχι μόνον λειτούργησε άψογα αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού εξέδωσε πόρισμα στην προθεσμία που της ορίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: