Image by balaam via FlickrΗ κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πράσινου τσαγιού μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ενώ σύμφωνα με μία έρευνα φαίνεται ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη και αφήνει ανέπαφα τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.
Τα αποτελέσματα ενδεχομένως να εξηγούν γιατί το πράσινο τσάι συνδέεται με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, έγραψε ο Σιν-Σιν Ζενγκ και οι συνεργάτες του από το Union Medical College του Πεκίνου.
Η ομάδα των ερευνητών συγκέντρωσε τα αποτελέσματα 14 μελετών κατά τις οποίες κάποιοι εθελοντές κατανάλωσαν πράσινο τσάι ή απόσταγμά του για περιόδους από τρεις εβδομάδες έως τρεις μήνες και κάποιοι άλλοι εντάχθηκαν σε ομάδα που λάμβανε placebo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου