Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Χάνουν το ΕΚΑΣ 15.000 συνταξιούχοι


Πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή του ΕΚΑΣ θεσπίζονται με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και εστάλη ήδη στα ταμεία, με αποτέλεσμα να χάσουν το επίδομα 15.000 δικαιούχοι.

Στο εξής δηλαδή θα υπολογίζεται το σύνολο των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων π.χ. το μέρισμα από συμμετοχή σε Ανώνυμες Εταιρείες αφού από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκε ότι ελάμβαναν το επίδομα ακόμα και μέτοχοι εταιρειών η ιδιοκτήτες πολυκατοικίας.

Δηλαδή για να εξακολουθήσει να παίρνει ΕΚΑΣ ο χαμηλοσυνταξιούχος θα πρέπει το ατομικό φορολογητέο, και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 9.884,11 ευρώ.

Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι το επίδομα δίνεται σε όσους διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας και είναι πάνω από 60 ετών ώστε να μην ωφελούνται παράνομα οι αλλοδαποί που βγαίνουν με τα κατώτατα όρια έχοντας ασφαλιστεί ελάχιστα χρόνια στη χώρα μας .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: