Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Σκάνδαλο: Στέλεχος της Μέρκελ είχε σχέση με 16χρονη !

This image shows Angela Merkel who is the Chan...Image via WikipediaΗ Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το συγκυβερνών κόμμα υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, υπέστη πλήγμα χθες Κυριακή όταν ένα στέλεχος του αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της σχέσης του με ένα 16χρονο κορίτσι.

Ο Κρίστιαν φον Μπέτλιχερ, 40 ετών, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου της οργάνωσης της CDU στο ομόσπονδο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, εξέλιξη που πλήττει περαιτέρω το συντηρητικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Μπέτλιχερ αναμενόταν να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Πέτερ Χάρι Κάρστενσεν, 64 ετών, ο οποίος δεν θα λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές στο βορειότερο γερμανικό κρατίδιο τον Μάιο του 2012.

Η σχέση του Μπέτλιχερ με την 16χρονη δεν είναι παράνομη αλλά προκάλεσε σάλο στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης.

Μετά την διεξαγωγή έκτακτης συνόδου της κομματικής οργάνωσης στην κρατιδιακή πρωτεύουσα, το Κίελο, στελέχη της CDU είπαν πως αποφασίστηκε να παραμείνει ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην κρατιδιακή βουλή. Η CDU κυβερνά μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

«Ο Κρίστιαν φον Μπέτλιχερ είπε ότι έκρινε λαθεμένα την ηθική διάσταση (της σχέσης)», δήλωσε η δεύτερη τη τάξει της οργάνωσης της CDU στο κρατίδιο, Αγγέλικα Φόλκαρτς, μετά τη συνάντηση.

Σε μια δημοσκόπηση που έγινε σε εθνικό επίπεδο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU και FDP υπό την Μέρκελ υπολείπεται της πιθανής κεντροαριστερής συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.
nooz.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: