Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σε αργία τέθηκε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας


Σε προσωρινή αργία τέθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.Στην κ. Λεονταρή επιβλήθηκε το συγκεκριμένο διοικητικό μέτρο, επειδή σε βάρος της εκκρεμούν δύο παραπεμπτικά βουλεύματα.

Ειδικότερα, με το υπ’ αριθ. 432/2009 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας παραπέμπεται να δικαστεί για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά βρέφος τσιγγάνων, το οποίο πέθανε τον Οκτώβριο του 2004 κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση νομίσματος που είχε καταπιεί.

Οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση σε βάρος 7 γιατρών αλλά η κ. Λεονταρή βεβαίωσε ψευδώς στην έκθεσή της ότι είχε γίνει «ιολογικός έλεγχος» και ότι είχε αποσταλεί «τμήμα της τραχείας στο αρμόδιο εργαστήριο», με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι γιατροί να μην παραπεμφθούν σε δίκη.

Εξάλλου, η ίδια παραπέμπεται να δικαστεί και με το υπ’ αριθ. 25/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, για νόθευση εγγράφου μετά χρήσεως και ψευδορκία μάρτυρα.

Συγκεκριμένα, η κ. Λεονταρή είχε αλλοιώσει το έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής Πραγματογνωμόνων για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου Σινούκ στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 με 17 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος.

Τη μήνυση εναντίον της είχε υποβάλει η συνάδελφός της Αποστολία Ακριβούση, η οποία ενώ μετείχε σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Πραγματογνωμόνων, η κ. Λεονταρή την είχε εμφανίσει, ψευδώς, να απουσιάζει αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κ. Λεονταρή – για την οποία ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας- ήταν υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, έκανε διακοπές με τον σύζυγό της στη Σάμο και φωτογραφήθηκε με τοπικά στελέχη του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη.

http://www.directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: