Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Καθηγητές ΑΕΙ, γιατροί, αστρολόγοι, κομμωτές τα νέα "φρούτα" της φοροδιαφυγής !

Μεγαλοκαταθέτες που δήλωναν επί χρόνια πενιχρά εισοδήματα και πλήρωναν μηδαμινούς φόρους, πέφτουν τώρα στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ, που "ξεσκονίζει" 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς αξιοποιώντας τη δυνατότητα άρσης του τραπεζικού απορρήτου υπόπτων φοροδιαφυγής.

Συνολικές καταθέσεις 70 εκ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα, βρέθηκαν σε λογαριασμούς μεγαλογιατρών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται έξι γιατροί που δήλωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισόδημα 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά σ'αυτό το διάστημα κατέθεσαν στις τράπεζες πολλαπλάσια ποσά. Συνολικές καταθέσεις 11 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ποσό αυτό αποτελεί προφανώς εισόδημα που δεν έχει δηλωθεί και δεν φορολογήθηκε.

Στη λίστα των εντοπισθέντων φοροφυγάδων περιλαμβάνονται επίσης ένας αστρολόγος με καταθέσεις 4,2 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, ένας κομμωτής που δεν μπορεί να δικαιολογήσει καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ, ιδιοκτήτες τεχνικής εταιρείας με μη δικαιολογούμενο τραπεζικό λογαριασμό 16 εκατ. ευρώ και ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ με καταθέσεις 35 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα" που αποκαλύπτει σήμερα τα ευρήματα των ερευνών του ΣΔΟΕ, οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και είναι ενδεικτικές του κρυμμένου πλούτου και της φοροδιαφυγής που συντελούνταν επί χρόνια.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα Ι.Διώτη, αποδύεται σε φοροκυνηγητό μεγαλοκαταθετών που σκοντάφτουν στο πόθεν έσχες, αρχίζοντας από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε συνεργασία με μεγάλη ελληνική τράπεζα η οποία δημιουργεί ειδικό τμήμα, σύντομα θα έχει online διασύνδεση με τους λογαριασμούς που θεωρεί σκόπιμο να ανοίξουν, αφού θα έχει εντοπίσει ευρήματα που δημιουργούν βάσιμες υποψίες φοροδιαφυγής.

Και στα Πανεπιστήμια

Για τον εντοπισμό περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί έρευνες και στα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνωνεντόπισε 60 καθηγητές και 240 συνεργαζόμενους, οι οποίοι φέρονται να απέκρυψαν αμοιβές 1,8 εκατ. ευρώ.

Η συνολική φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε 500 χιλιάδες ευρώ και ήδη έχουν συνταχθεί και αποστελεί στις αρμόδιες ΔΟΥ εκθέσεις ελέγχου για τον καταλογισμό προστίμων και προσαυξήσεων.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: