Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αμμόχωστος: Τουρκοκύπριοι φώναξαν «τέρμα στην κατοχή από τον τουρκικό στρατό»

Με σύνθημα "εδώ και τώρα επιστροφή στο Βαρώσι", το τουρκοκυπριακό Κόμμα Νέα Κύπρος πραγματοποίησε πορεία, η οποία ξεκίνησε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και κατέληξε στα συρματοπλέγματα της κλειστής από τον τουρκικό στρατό περιοχής της πόλης.

Σύμφωνα με τα σημερινά τουρκοκυπριακά μέσα, μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν "Τέρμα στην κατοχή", "Ανεξάρτητη Κύπρος", "όλοι οι λαοί είναι αδέλφια".

 Σε δηλώσεις του, ο γραμματέας του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος Μουράτ Κανατλί είπε ότι το άνοιγμα του Βαρωσίου και η επανεγκατάσταση σε αυτό των Αμμοχωστιανών θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του Κυπριακού. Αναφέρθηκε ακόμα και στα οικονομικά οφέλη από την από κοινού ανακαίνιση των κτιρίων της κλειστής πόλης και υπογράμμισε την ανάγκη αποστρατιωτικοποίησης της περιοχής.

Είπε ακόμη ότι "βρισκόμαστε εδώ για να διαμηνύσουμε ότι Βαρώσι δεν σημαίνει μόνο τουρισμός, δεν σημαίνει μόνο θάλασσα και ήλιος. Το Βαρώσι είναι και ανθρώπινος πόνος. Βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε ένα τέλος στον πόνο αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: