Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ενα βραβείο για τον Πολάνσκι

Ενα βραβείο για το σύνολο της καριέρας που δεν είχε παραλάβει πριν από 2 χρόνια λόγω της σύλληψής του στο αεροδρόμιο της Ελβετίας... με την κατηγορία βιασμού μιας 13χρονης, το 1997, θα παραλάβει τώρα στη Ζυρίχη ο Ρομάν Πολάνσκι
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο πολωνικής καταγωγής σκηνοθέτης θα παραστεί στην εκδήλωση, στις 27 Σεπτεμβρίου

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καλωσορίζουμε φέτος τον Ρομάν Πολάνσκι για να παραλάβει αυτό το βραβείο» δήλωσαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, Καρλ Σπέρι και Νάντια Σίλντκνεχτ.

«Ήμασταν πάντα τεράστιοι θαυμαστές της δουλειάς του και είμαστε χαρούμενοι που θα μπορέσουμε σύντομα να του το πούμε σε προσωπικό επίπεδο» πρόσθεσαν.

Ο 78χρονος Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη το 2009, την ώρα που έφτανε στη Ζυρίχη για να παραλάβει αυτό το βραβείο. Οι Αρχές της Ελβετίας τον έθεσαν υπό κράτηση για δέκα μήνες, μέχρι τα ελβετικά δικαστήρια να λάβουν την απόφαση να μην τον εκδώσουν τελικά στις ΗΠΑ.

Το 1978 ο Ρομάν Πολάνσκι είχε παραδεχθεί ότι είχε παράνομη σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ. Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν. Λίγο αργότερα διέφυγε στη Γαλλία.

Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την έκδοσή του, προκειμένου να καταδικαστεί για το βιασμό μιας ανηλίκου το 1977.

Υπενθυμίζεται ότι η Interpol έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης, το οποίο παραμένει ενεργό σε 188 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: