Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμένοι... στο Διαδίκτυο οι γονείς

Δεκατέσσερις ώρες την εβδομάδα περνούν στον υπολογιστή τους οι γονείς, κάνοντας διαδικτυακές αναζητήσεις και κυρίως περιηγήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που διενεργήθηκε στη Βρετανία και δημοσιεύει η Daily Mail το 62% των γονιών επισκέπτονται το Facebook δεκάδες φορές μέσα στην εβδομάδα και περνούν κατά μέσο όρο 6 ώρες κρατώντας επαφή με τους φίλους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των γονέων που περιηγούνται στο Διαδίκτυο, καθώς οι online κοινότητες αντικαθιστούν τις οικογένειες στην ανταλλαγή απόψεων για την ανατροφή των παιδιών και στην παροχή συμβουλών. Όπως αναφέρθηκε, το 65% των μητέρων επισκέπτονται ιδιαίτερα συχνά τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την οικογενειακή τους ζωή κάνοντας συμφέρουσες αγορές ή συζητώντας θέματα που αφορούν στα παιδιά τους και την ανατροφή τους.

Ωστόσο, η έρευνα επισήμανε ότι οι πατέρες είναι εκείνοι που περνούν πολύ περισσότερη ώρα στο Ίντερνετ για κοινωνικούς λόγους ή για διασκέδαση.
Εκπρόσωπος της εταιρείας που διενήργησε την έρευνα ανέφερε: «Επειδή οι μοντέρνες μαμάδες δεν έχουν καθόλου χρόνο, χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους: ψωνίζουν, κάνουν οικονομικές συναλλαγές και ανταλλάσσουν απόψεις για τα παιδιά τους. Μπορεί οι οικογένειες να στηρίζουν και να έχουν άποψη, αλλά οι online ομάδες ή τα φόρουμ δίνουν άμεσες και ανανεωμένες συμβουλές.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες περιηγούνται στο Διαδίκτυο όταν τα παιδιά τους πάνε για ύπνο ή όταν εκείνα βλέπουν τηλεόραση. Άλλη έρευνα έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι γονείς στέλνουν 600 μηνύματα τον χρόνο για να «συνδεθούν» με τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: