Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα «πειραματόζωο» από το 2008 καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά

Την έντονη ανησυχία του για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, εκφράζει το προεδρείο... της Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ΚΕΑ, σε επιστολή του προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που κοινοποιείται στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΚΕΑ, τονίζεται πως από το 2008 η Ελλάδα χρησιμοποιείται διαρκώς ως πειραματόζωο για την απάντηση της Ευρώπης στην κρίση, και προστίθεται ότι τα αποτελέσματα μέχρι τώρα αναδεικνύουν τι δεν πρέπει να γίνεται υπό συνθήκες κρίσης.

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς υποστηρίζει, ότι η αποκλειστική εξάρτηση χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές ανισορροπίες από νέα και ακριβά δάνεια και πακέτα λιτότητας, έχει οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο, αφού η λιτότητα οδηγεί στην ύφεση και, άρα, στην ανάγκη νέων δανείων και περαιτέρω πακέτων λιτότητας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, και υποστηρίζουν ολοένα και περισσότεροι διακεκριμένοι οικονομολόγοι, η αλήθεια είναι ότι η συνολική προσέγγιση δεν ασχολείται καθόλου με τα βασικά χρηματοπιστωτικά και οικονομικά προβλήματα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: