Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Καινούρια σχολική χρονιά με πρωτιά! 41% των Ελληνόπουλων είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα

Η Ελλάδα κατείχε μια από τις πρώτες θέσεις σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας και υπέρβαρου στην Ευρώπη με βάση δεδομένα παλαιότερων μελετών. Νεότερα πλέον ερευνητικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο καλοκαίρι μας «πιάνουν» σε βαθύ ύπνο, αφού αποκαλύπτουν πως τα ποσοστά αυτά … μας εκτοξεύουν στην κορυφή!
Ο λόγος για τη μελέτη GRECO που πραγματοποιήθηκε από ομάδα διαιτολόγων της Μονάδας Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο στο διεθνούς φήμης περιοδικό Atherosclerosis. Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 4786 παιδιά ηλικίας 10-12 ετών από 14 νομούς της χώρας από τη Θράκη μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη. Στη μελέτη αξιολογήθηκε το βάρος, το ύψος καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών βάση ενός ημι-ποσοτικού ερωτηματολογίου συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων. Με τη βοήθεια του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν τα παιδιά, οι ερευνητές αξιολόγησαν κατά πόσο τα παιδιά τηρούσαν το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: