Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Εισαγγελέας κυνηγά 14.700 φοροφυγάδες!

Ούτε 5, ούτε, 10, ούτε 100 ούτε 1.000 αλλά 14.700 είναι οι φοροφυγάδες με βεβαιωμένα χρέη που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ και η σχετική λίστα βρίσκεται ήδη στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πεπόνης έπρεπε να δώσει όχι μόνο τη σχετική εντολή αλλά να προβεί και σε δύο υπομνήσεις προκειμένου να φτάσουν στα χέρια του οι κατάλογοι αυτοί των φοροφυγάδων. Η λίστα, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, περιλαμβάνει 6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Πεπόνης τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού μελετήσει τα στοιχεία της λίστας, θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται από το νόμο για την φοροδιαφυγή και ορίζονται στην σχετική εγκύκλιο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή.

Ο κ. Παντελής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για τις «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής», στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος που δεν έχει καταβληθεί ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Έτσι είναι βέβαιο ότι σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει ήδη δικαστική εκκρεμότητα για την οφειλή, οι υπόχρεοι για την καταβολή θα παραπέμπονται στην δικαιοσύνη με την διαδικασία των αυτοφώρου. Τα συνολικά χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων φέρονται να ανέρχονται στο ποσό των 37 δισ. ευρώ ενώ υπολογίζεται πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φθάνει τα 41 δισ. Το χρέος αυτό οφείλεται στο Δημόσιο από συνολικά 900 χιλιάδες πρόσωπα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ποσά μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση.

kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: