Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μώραλης: Πρωτοφανής η εμπάθεια του ΣΚΑΪ κατά του Ολυμπιακού

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή η «Δίκη της Δευτέρας» του ΣΚΑΪ έκανε ο Δ΄ αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ,Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την εμπαθή στάση του ΣΚΑΪ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σκοπός της παρέμβασης του Κου Γιάννη Μώραλη, ήταν να εκφράσει τα παράπονά του για τον τρόπο που χειρίστηκε η εκπομπή τον ορισμό του διαιτητή Κου Γιάχου στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναΐκος, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει και την πρωτοφανή εμπάθεια του ΣΚΑΪ εναντίον του Ολυμπιακού.

Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν το ντέρμπι, η οποία αφορούσε τον ορισμό του κ. Γιάχου να το διευθύνει καυτηρίασε ο Γιάννης Μώραλης.Μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για απόπειρα να δημιουργηθεί κλίμα πριν το παιχνίδι πως ο διαιτητής θα ευνοήσει τους «ερυθρόλευκους».

Παρόλο που ανέφερε, λοιπόν, ότι αυτό διαψεύστηκε από την απόδοση του κ. Γιάχου, τόνισε πως θα αρκούσε ένα ανθρώπινο λάθος για να δημιουργηθούν ξανά εντάσεις.

Εξάλλου, ο κ. Μώραλης διατύπωσε παραπόνα εκ μέρους της ΠΑΕ για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από το κανάλι, μιλώντας για προσπάθεια να απαξιωθεί ο σύλλογος και ο πρόεδρός του.

Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού

«Ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντίνου για τα καλά του λόγια σχετικά με τη φιλοξενία στον Παναθηναϊκό. Αυτό που έγινε το Σάββατο στο Καραϊσκάκη δεν ήταν τυχαίο. Κρατήσαμε όλοι στον Ολυμπιακό χαμηλούς τόνους και αυτό βοήθησε να έχουμε αυτή την εξαιρετική εικόνα.

Κι όλα αυτά αντίθετα με κάποια άλλα πράγματα που συνέβαιναν τις προηγούμενες μέρες του ντέρμπι, όταν επιχειρήθηκε να αυξηθούν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι θα ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Είδαμε πριν καν τον ορισμό να λέγεται ότι είναι ανίκανος ο κ. Γιάχος, ότι είναι “κόκκινος” και ότι επιβλήθηκε από τον Ολυμπιακό για να τον ευνοήσει. Αυτό δεν έγινε, αλλά θα μπορούσε ένα ανθρώπινο λάθος -απ’ αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο- να είχαμε ξανά άλλες καταστάσεις, να σπιλώναμε ανθρώπους, να ανακαλύπταμε παρεμβάσεις.

Κανένας διαιτητής δεν είναι εύκολο να σφυρίξει καλά όταν του δημιουργείται τέτοια πίεση. Πριν από μεγάλους αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις, διότι θα μπορούσε ένα απλό ανθρώπινο λάθος να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Αυτή η τακτική δεν βοηθάει ποτέ κανέναν. Ο κ. Γιάχος πήρε τα εύσημα απ’ όλους (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έκανε λάθη) και αποδείχθηκε πόσο αβάσιμη ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί πριν το ματς

Τις προηγούμενες ημέρες ο σταθμός σας ο ΣΚΑΙ και εσείς, αλλά και μέσα από την εφημερίδα που αρθρογραφείτε και από το ραδιόφωνο βάλετε συνεχώς κατά του Ολυμπιακού και επιχειρήσατε να διαμορφώσετε κλίμα για τη διαιτησία. Ανεβάσατε υψηλούς τόνους για τον ορισμό του Γιάχου και για τη διαιτησία που θα κάνει, ενώ λέγατε ότι ο Ολυμπιακός παρενέβη στην ΕΠΟ για τον κόκκινο Γιαχο και πως επιβλήθηκε από τον Ολυμπιακό ο συγκεκριμμένος διαιτητής για να κάνει εγκλήματα και να πάρει το ματς ο Ολυμπιακός.

Αυτό ευτυχώς δεν έγινε, αλλά αν γινόταν ένα ανθρώπινο λάθος που θα έκρινε τον αγώνα τι θα γινόταν; Ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν, θα είχαμε συνεχόμενες εκπομπές, σενάρια για παρασκήνιο κλπ. Δεν μπορείτε να πιέζετε και να “τρομοκρατείτε” τον κόσμο πριν δείτε τη διαιτησία ενός ανθρώπου. Το καταδικάζω αυτό από όποια πλευρά και αν γίνεται κάτι τέτοιο (κριτική κατά διαιτητή πριν τον αγώνα)».

Ο κ. Θωμαΐδης απάντησε χαρακτηριστικά από την πλευρά του: Δεν είχα την γνώμη ότι ο Γιάχος θα μπορούσε να σταθεί σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, από όσα ματς είχα δει πριν το ντέρμπι. Απλά ήμουν αντίθετος από τον τρόπο που επιλέγει η ΕΠΟ τον ορισμό των διαιτητών».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κατέληξε λέγοντας:«Αυτό είναι θέμα της ΚΕΔ και της ΕΠΟ και αφορά την ομοσπονδία. Δεν είναι κάτι που πρέπει να αφορά εμένα ή την εκπομπή σας. Εμένα με ενδιαφέρει ότι εδώ και καιρό μέσα από τον σταθμό σας υπάρχει μία παραπληροφόρηση για τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Επιχειρείτε να διαμορφώσετε μια περιρέουσα ατμόσφαιρα για την διαιτησία, ενώ με πρωτοστάτη τον σταθμό σας και εσάς μέσα από τις εκπομπές σας βάλετε κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: