Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την χώρα μας για την ασυλία της κας Αποστολάκη

Μια καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και 19.000 ευρώ μας κόστισε η ασυλία της κας Μιλένας Αποστολάκη.

Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά καταδικάστηκε, γιατί η Βουλή δεν ήρε την ασυλία της κας Αποστολάκη προκειμένου να δικαστεί για αστική διαφορά, οικογενειακού χαρακτήρα, μεταξύ του Πολ. Συγγελίδη και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη, πρώην συζύγου του.

Όπως γράφει η "Ελευθεροτυπία", 'διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου αποκτά πλέον ο προκλητικά διερυμένος τρόπος εφαρμογής της βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα. Νέα, η δεύτερη μετά το 2006, καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανοίγει, έστω και καθυστερημένα, το δρόμο για σημαντικές αλλαγές στο σημερινό καθεστώς, το οποίο παρέχει «κοινοβουλευτική κάλυψη και ασυλία» συλλήβδην σε όλους τους εγκαλούμενους βουλευτές, ανεξάρτητα από την πράξη για την οποία κατηγορούνται!"

 κ. Συγγελίδης, μετά τη διάλυση του γάμου του το 2004 με την κ. Αποστολάκη, εγκαλούσε ποινικά την πρώην σύζυγό του για παραβίαση των όρων επικοινωνίας του με το παιδί τους, όπως είχαν καθοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η Βουλή των Ελλήνων απέρριψε το αίτημα να αρθεί η βουλευτική ασυλία της κ. Αποστολάκη, με αποτέλεσμα ο πρώην σύζυγός της να προσφύγει στο Στρασβούργο. Οι ευρω-δικαστές με πλειοψηφία 6 προς 1 (μειοψήφησε ο Ελληνας ad hoc δικαστής Σπ. Φλογαΐτης, υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή Συγγελίδη έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη) έκριναν ότι η απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας παραβιάζει το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση στα ελληνικά δικαστήρια (άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).
Το Ευρωδικαστήριο δεν είδε καμιά σύνδεση μεταξύ της επίδικης συμπεριφοράς της κ. Αποστολάκη και των βουλευτικών καθηκόντων και επιδίκασε συνολική αποζημίωση 19.000 ευρώ στον πρώην σύζυγό της. Θεωρεί επίσης στοιχείο άνισης μεταχείρισης το γεγονός ότι, ενώ ο κ. Συγγελίδης εμποδίζεται να κινηθεί ποινικά εναντίον της βουλευτού, πρώην συζύγου, εκείνη διατηρεί το δικαίωμα αυτό! Το ίδιο ακριβώς σύμπτωμα είχε παρουσιαστεί και στην υπόθεση Τσαλκιτζή, στην οποία ο βουλευτής, απαλλαγμένος από ποινικά βαρίδια, δίκαζε και καταδίκαζε τον αντίδικό του στα δικαστήρια! *

Δεν υπάρχουν σχόλια: