Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Κομισιόν

Kastellorizo, porto
Image by carloriccardi via Flickr
Η «απουσία» του Καστελλόριζου από χάρτη που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το αντικείμενο ερώτησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και βουλευτών του κόμματος προς τον υπουργό Εξωτερικών.

Σε χάρτη με θεματικό τίτλο «Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα» όπου αποτυπώνονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης του ευρώ, η νήσος Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο, η οποία αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και απέχει από τις τουρκικές ακτές μόλις δύο ναυτικά μίλια είναι «εξαφανισμένη», τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

«Από το χάρτη απουσιάζει εμφανώς η αποτύπωση του Καστελόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών», προσθέτουν.

Δεδομένων και των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος «τοποθέτησε» το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, αλλά και της στρατηγικής σημασίας της νήσου για την Ελληνική ΑΟΖ, οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Δήμα να διερευνήσει το θέμα της «εξαφάνισης» του Καστελλόριζου από το χάρτη και να ζητήσει την ορθή επανεκτύπωσή του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: