Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Liberation: η Ελλάδα φέρνει ΧΑΟΣ

«ΧΑΟΣ». Στα ελληνικά.
Με αυτό το πρωτοσέλιδο  θα κυκλοφορήσει σε λίγες ώρες η  γαλλική  εφημερίδα Liberation αποτυπώνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα συναισθήματα που προκαλούν στο μέσο Ευρωπαίο πολίτη οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι εκτός πάσης … πρόβλεψης για τους αναλυτές και τους «ειδικούς» κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη από τον λαό της συμφωνίας στήριξης της χώρας μας, το «κούρεμα» του χρέους, τη νέα δανειοδότησή της και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.
Η έγκριτη εφημερίδα  γράφει πως  η  απόφαση  για δημοψήφισμα  επί της απόφασης της τελευταίας Συνόδου  Κορυφής έσπειρε τον  πανικό στις αγορές και απ΄άκρου εις άκρον της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και ουσιαστικά συνταράζει την Ευρωζώνη. Την οδηγεί στο … χάος.
Στο σχετικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα τονίζει  πως η Αθήνα «παίζει κορώνα – γράμματα» το ευρώ (!) και οδηγεί τη συνοχή της Ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού.
Υπάρχει λεπτομερής αναφορά στα γεγονότα που μεσολάβησαν  από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του  ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το βράδυ ως τη στιγμή που αποφασίσθηκε από τον  Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί  και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στις Κάννες και στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά για να δώσει … εξηγήσεις στους εταίρους του για τις κινήσεις του και – όπως εξάλλου δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί από το προεδρικό Μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία – να «συνεργαστεί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους του ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου».
Να σημειωθεί πάντως ότι πέραν από τη Liberation και η Le Monde κάνει λόγο για «Έκπληξη στα Ηλύσια και στην Ευρώπη» και το γερμανικό Der Spiegel για «φόβο στην Ευρώπη» …
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: