Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

"Λουκέτο" και στον "Αγγελιοφόρο" !

"Λουκέτο" και στον "Αγγελιοφόρο" !

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης αναστέλλει καθημερινή της έκδοση και θα κυκλοφορεί μόνο το Κυριακάτικο φύλλο.

Η οικογένεια Μπακατσέλου μαζί με τους συνεταίρους της Μπόμπολα και Ψυχάρη πήραν την απόφαση να κλείσουν την καθημερινή έκδοση, μετά την 48ωρη απεργία και τις άλλες κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΜΘ.

Η απεργία είχε προκηρυχθεί για να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι που απολύθηκαν. Η ΕΣΗΕΜΘ είχε επισημάνει ότι "η εργοδοσία και η διεύθυνσή της επέλεξαν για μιαν ακόμη φορά τον κατήφορο της αναξιοπιστίας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα συνεχίσει να διεκδικεί με κινητοποιήσεις και κάθε άλλο μέσο που έχει στη διάθεσή της την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφημερίδας ως Μέσου Ενημέρωσης που δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα αξιοπιστίας.

Το καθημερινό φύλλο του Αγγελιοφόρου, σύμφωνα με τον διευθυντή Τρ. Χατζηδημητρίου πουλάει 4.000 με 4.200 φύλλα και το κυριακάτικο 13.600 με 14.000 φύλλα.

Τα εμπορικα έσοδα της εφημερίδας από 6 εκατομμύρια το 2008 δεν θα ξεπεράσουν φέτος τα 3,5, ανώ τα έσοδα από αγγελίες που ήταν 4 εκ. το 2008 έπεσαν στα 1,7 εκ., πάντα κατά τον διευθυντή του "Αγγελιοφόρου"

Αντίστοιχα η κυκλοφορία του κυριακάτικου από 21.000 έχει πέσει στα 14.000 φύλλα και του καθημερινού από τα 6.500, στα 4.800.

Οι απολύσεις που έκανε η εργοδοσία των 12 εργαζομένων ξεχείλισαν το ποτήρι αν και η εφημερίδα είχε προτείνει την επαναπρόσληψη των 10 αλλά με...μπλοκάκι !

Ο εκδότης του Αγγελιοφόρου, Α. Μπακατσέλος, έπειτα από την προτροπή των κ.κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη, έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία αναφέρει ότι αποφάσισε να αναστείλλει την καθημερινή έκδοση και να διατηρήσει την έκδοση μόνο του Κυριακάτικου φύλλου. Επίσης, έκανε γνωστό πως αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση και περιοδικών του συγκροτήματος. Στην επιστολή αναφέρει επίσης, ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση συνολικά 55 εργαζομένων. Από αυτούς οι 32 είναι δημοσιογράφοι, οι 17 διοικητικοί υπάλληλοι και οι 7 τεχνικοί.

Την Δευτέρα, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ θα συναντηθεί με τον κ. Μπακατσέλο, προκειμένου να επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: