Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Νεκρός ο Έλληνας εγγονός της Ρίτας Χέιγουορθ, Αντρέας Εμπειρίκος

Ο Ανδρέας με τη μητέρα του Γιασμίν Αγά Χαν


της Εριφύλης Δήμου/ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν ο Ανδρέας Εμπειρίκος, γιος του εφοπλιστή Βασίλη Εμπειρίκου και εγγονός της Ρίτας Χέιγουορθ. Ο 25χρονος Ανδρέας σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε από φίλο του ξαπλωμένος στο κρεβάτι του με μία πλαστική σακούλα στο πρόσωπο. Ο άτυχος νεαρός δεν άφησε κανένα σημείωμα που να ρίχνει φως στα αίτια του θανάτου του. Η μητέρα του πριγκίπισσα Γιασμίν Αγά Χαν έσπευσε στο διαμέρισα του γιου της μόλις άκουσε την είδηση.

Ο Ανδρέας ήταν γιος του εφοπλιστή Βασίλη Εμπειρίκου και της πριγκίπισσας Γιασμίν Αγά Χαν, κόρη της Ρίτας Χέιγουορθ και του Αγά Χαν. Απόφοιτος του Fordham University με πτυχίο στην ψυχολογία, ο κ. Εμπειρίκος είχε ιδρύσει μια φιλανθρωπική ομάδα στο Facebook που παρείχε είδη ένδυσης για τους άστεγους. Επίσης είχε συνεργαστεί με οργανώσεις κατά του Aids, όπως και με οργανώσεις για τη νόσο του Alzheimer από την οποία έπασχε και η γιαγιά του Ρίτα Χέιγουορθ.

Ο φίλος του και δημοσιογράφος στη «Village Voice», Michael Musto, που γνώριζε πολύ καλά τον 25χρονο δήλωσε: «Νιώθω βαθιά θλίψη από την απώλεια κάποιου που είχε τόσο πηγαίο χάρισμα Ήταν εντυπωσιακά όμορφος και ακτινοβολούσε ολόκληρος γοητεία ». Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι ο Ανδρέας εδώ και χρόνια έδινε μάχη για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, ενώ πρόσφατα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ο πρίγκιπας Χαν έγινε πρωτοσέλιδο όταν παντρεύτηκε τη Χέιγουορθ σε μια πλούσια τελετή στις Κάννες της Γαλλίας το 1949. Η κινηματογραφική σταρ ήταν ήδη δύο μηνών έγκυος στη Yasmin, μητέρα του Ανδρέα Εμπειρίκου».

Η Yasmin ήταν το μοναδικό παιδί που απέκτη σε η Χέιγουορθ από το γάμο της με τον πρίγκιπα του Πακιστάν, και σημείο αντιπαράθεσης στο διαζύγιό τους, αφού ο μεν πρίγκιπας ήθελε το παιδί του να μεγαλώσει με τα μουσουλμανικά πρότυπα, ενώ η Ρίτα ήθελε να της δώσει καθολική ανατροφή.

Η Γιασμίν Αγά Χαν παντρεύτηκε το 1985 τον Έλληνα εφοπλιστή Βασίλη Εμπειρίκο. Καρπός του γάμου τους ήταν ο Ανδρέας. Η Γιασμίν αγωνίστηκε πολλά χρόνια για να βοηθήσει τη μητέρα της που έπασχε από τη νόσο του Αλτσάιχμερ και που την οδήγησε στο θάνατο, και υπήρξε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ. Αυτό της το ενδιαφέρον για το φιλανθρωπικό ίδρυμα, το εμφύσησε και στο γιο της.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: