Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σφυρίξτε στο ταξί από το... κινητό!

English: Android Market on Samsung Galaxy S.
Image via Wikipedia
Ονομάζεται Taxibeat και κάνει ό,τι ακριβώς μαρτυρεί το όνομά του: πιάνει τον «παλμό» των ταξί που κινούνται στην περιοχή και στη συνέχεια προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα της επιλογής κούρσας.

Πρόκειται για άλλη μία επιτυχημένη εφαρμογή, με ελληνική υπογραφή, η οποία με τη βοήθεια των έξυπνων κινητών έρχεται να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκαμε ταξί ως σήμερα.

«Η ιδέα για το Taxibeat γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο, όταν μια παρέα ψάχνοντας για ταξί σκέφθηκε ότι στην υπηρεσία χαρτών του iPhone θα μπορούσαν να εμφανίζονται τα κοντινά ταξί, όταν τα χρειαζόμαστε» λέει στο «Βήμα» ο κ. Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής του Taxibeat.
 



«Αυτή τη στιγμή το Taxibeat διαθέτει στόλο περίπου 500 αυτοκινήτων στην Αθήνα και μετράει περισσότερα από 25.000 κατεβάσματα της εφαρμογής από το App Store και το Android Market, ενώ τα καθημερινά δρομολόγια που εξυπηρετεί διπλασιάζονται από δίμηνο σε δίμηνο» προσθέτει.

Κατά τη χρήση της δωρεάν εφαρμογής, χωρίς καμία επιβάρυνση, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη λίστα των εγγεγραμμένων ταξιτζήδων που βρίσκονται στην περιοχή, τον τύπο του οχήματος και τον αριθμό κυκλοφορίας του, όπως επίσης αξιολογήσεις και σχόλια προηγούμενων πελατών.

«Οι οδηγοί είναι ενθουσιασμένοι. Kάθε μήνα προστίθενται 10 νέοι οδηγοί στον στόλο μας. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην προφορική διαφήμιση μεταξύ τους» αναφέρει ο κ. Δρανδάκης.
«Στην παρούσα φάση προγραμματίζουμε διεθνή επέκταση και σε πόλεις εκτός Ελλάδος».

Η πρακτική εφαρμογή θα μπορούσε να λύσει τα χέρια – και τα πόδια – όσων βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ηλικιωμένων ατόμων ή ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: