Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Φουντώνει η διαμάχη για τα φάρμακα

Σε γενικευμένη υποκατάσταση των παλαιών φθηνότερων, από ακριβότερα φάρμακα, και αντικατάσταση των εγχωρίως παραγόμενων, από εισαγόμενα, θα οδηγήσουν οι πιέσεις της τρόικας, εκτιμούν οι φαρμακοβιομήχανοι της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «με το άλλοθι του εξορθολογισμού των φαρμακευτικών δαπανών και της εξοικονόμησης πόρων» καταστρέφεται κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου.

Περισσότεροι από 8.500 εργαζόμενοι στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οι οικογένειές τους, αλλά και χιλιάδες ακόμα απασχολούμενοι στις εκατοντάδες συναφείς με τον κλάδο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κινδυνεύουν με το «αντιαναπτυξιακό εγχείρημα που επιχειρείται μέσω του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία και τα Φάρμακα, το οποίο ενώ υποκριτικά επικεντρώνει στο 15-17% της φαρμακευτικής δαπάνης (ελληνικά επώνυμα γενόσημα), αφήνει -με τις ευλογίες της τρόικας- αλώβητα τα εισαγόμενα πρωτότυπα και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την αθρόα εισαγωγή γενοσήμων από μεγαλοεισαγωγείς», σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: