Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ψυχολογικός πόλεμος τραπεζιτών στην κυβέρνηση!

checkΣε συνθήκες ψυχολογικού πολέμου από τους τραπεζίτες της Φραγκφούρτης, αλλά και της Αθήνας, καλείται να κινηθεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένη η εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχε στείλει μέχρι αργά χθες βράδυ την πολυσυζητημένη γνωμοδότησή της.
Στα γραφεία του υπουργείου Οικονομίας, το επιτελείο της κ. Λούκας Κατσέλη περίμενε μάταια χθες το βράδυ το «χρησμό» της Φραγκφούρτης. Παρόλα αυτά, όμως, στους κύκλους της Ένωσης Τραπεζών είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες, που έφθασαν μέχρι το υπουργείο Οικονομίας, ότι η περιβόητη γνωμοδότηση θα είναι αρνητική για βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν τη ρύθμιση ενήμερων οφειλών των επιχειρήσεων και τον Τειρεσία.
Μάλιστα, πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στους αθηναϊκούς τραπεζικούς κύκλους έκαναν λόγο για δημοσίευση της γνωμοδότησης σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, χωρίς να έχει ενημερωθεί νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση για να καθορίσει έγκαιρα την τακτική της. Αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και η γνωμοδότηση είναι όντως αρνητική για το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της σε διάστημα λίγων ωρών και ενώ μάλιστα θα αναμένεται η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο για τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχεδόν… τρομοκρατικό κλίμα που καλλιεργείται από τους τραπεζίτες δημιουργεί ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση για μεγάλες αλλαγές στο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή, προκειμένου να εναρμονισθεί με το πνεύμα των συστάσεων της ΕΚΤ: ο σημαντικότερος στόχος των τραπεζιτών φαίνεται πως είναι η πλήρης απόσυρση του σκέλους του νομοσχεδίου που αφορά τη ρύθμιση ενήμερων οφειλών, για την οποία εξαρχής οι τραπεζίτες στην Αθήνα είχαν εκφράσει ζωηρές αντιρρήσεις. (Οικονομία)


Δεν υπάρχουν σχόλια: