Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ 9 μονάδες μπροστά από τη Ν.Δ. - Η Δημ. Αριστερά ξεπερνά το 3%

Μεγάλη απογοήτευση του εκλογικού σώματος από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα την κοινωνία, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «το Θέμα».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις Έλληνες γυρίζει οριστικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά με διαφορά 9 μονάδες από τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 34,6%, έναντι 25,6% της ΝΔ και ακολουθούν ΚΚΕ 8,9%, ΛΑΟΣ 5,7%, Σύριζα 3,4 και Δημοκρατική Αριστερά 3,1%.

Είναι η πρώτη φορά που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε δημοσκόπηση, πιάνει το όριο του εκλογικού και το ξεπερνά λίγο. Η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. σημαντική , το ΚΚΕ ανεβασμένο, ο ΛΑΟΣ στα... κυβικά του και ο ΣΥΡΙΖΑ πεσμένος αλλά πάνω από τό όριο του 3%.

Την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, έτσι όπως καταγράφεται στις συνειδήσεις των πολιτών, "εισπράτουν" και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου "έπεσε" στο 39% και του Αντώνη Σαμαρά στο 27%.

Προσδοκίες φαίνεται να καλλιεργεί στους πολίτες η συμμετοχή στο πολιτικό σκηνικό του Φώτη Κουβέλη, που "πλασάρεται" στη δεύτερη θέση της δημοτικότητας, με ποσοστό 33%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: