Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

«Πιτσουνάκια» για τους μεν «βρωμόπουλα» για τους δε

Θεωρούνται σύμβολο ειρήνης από τις αρχές του 20ού αιώνα. Εχουν εμπνεύσει μεγάλους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και αποτελούν τα σύμβολα της αγνότητας, της πίστης, της αγάπης και της επικοινωνίας, αφού χάρη σε ένα από αυτά έμαθε ο Νώε ότι ο κατακλυσμός είχε σταματήσει, ενώ ήδη από τον 5ο π.Χ. αιώνα υπάρχουν μαρτυρίες για τη χρήση ταχυδρομικών περιστεριών. Για τη χριστιανική θρησκεία συμβολίζουν το Αγιο Πνεύμα, για κάποιους ερωτικό κάλεσμα («πιτσουνάκι μου») και για κάποιους άλλους έναν ιπτάμενο και ανεξέλεγκτο «εχθρό».
Παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης τα περιστέρια, έχουν όμως πολλούς που δεν τα «αντέχουν»Κάποιοι τα αποκαλούν «βρωμόπουλα» επειδή τους κουτσούλησαν το πλυμένο τους αμάξι, κάποιοι τα μισούν επειδή τους λέρωσαν τις τέντες και κάποιοι αδαείς θεωρούν ότι πρέπει να τα εξοντώσουν επειδή δεν έχουν καμία χρησιμότητα. «Δεν τρώγονται, δεν έχουν ωραία φωνή, είναι άθλια εμφανισιακά και κουτσουλάνε», γράφουν χαρακτηριστικά στο Διαδίκτυο κάποιοι από αυτούς.
Με ανάποδα καρφιά στα πρεβάζια παραθύρων και σπασμένα κολλημένα κοφτερά γυαλιά, που έχουν τοποθετηθεί ακόμη και στα παράθυρα εκκλησιών, καθώς και δηλητήριο, τα περιστέρια έχουν βρεθεί στο στόχαστρο δεκάδων αρρωστημένων μυαλών.
Σε πολλές γειτονιές μάλιστα αποτελούν την αιτία για ομηρικούς καβγάδες μεταξύ εκείνων που τα ταΐζουν καθημερινά και εκείνων που τους βρίζουν επειδή τα ταΐζουν, θεωρώντας ότι αποτελούν εστίες μόλυνσης, όπως αντιμετωπίζουν δηλαδή και οποιοδήποτε άλλο είδος εκτός από τον άνθρωπο.
Εκτός από τους φανατικούς εχθρούς, τα περιστέρια διαθέτουν και πολλούς φανατικούς φίλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενας από αυτούς είναι ο Στάθης Πολυμέρης, ένας χομπίστας περιστεράς από την Εύβοια, ο οποίος ασχολείται με τα περιστέρια 50 ολόκληρα χρόνια. Σε αυτόν απευθύνθηκε η «Ελευθεροτυπία» για να βρει «θεμιτούς» τρόπους, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν τη συντροφιά αυτών των υπέροχων πτηνών, που συμβολίζουν τόσα πολλά, αφού, όπως επισημαίνει, τα κρεμασμένα cd στα μπαλκόνια, τα οποία θέλει ο «μύθος» να φοβίζουν τα περιστέρια με τον ήχο και τους χρωματισμούς που δημιουργούν με τον αέρα και τον ήλιο αντίστοιχα, δεν αποτελούν λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: