Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Πώς θα διαβάζουμε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο

Τη διάθεση του Kindle DX, της ηλεκτρονικής συσκευής ανάγνωσης βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων, από τις 19 Ιανουαρίου, σε 100 χώρες περιλαμβανομένης και της Ελλάδας ανακοίνωσε η Amazon, αλλά αν δεν είστε φανατικοί αναγνώστες ξενόγλωσσων εκδόσεων συγκρατήστε για λίγο τον ενθουσιασμό σας.
Η πώληση της συσκευής θα γίνεται, σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, μέσω του αμερικανικού online καταστήματος της Amazon (www.amazon.com) έναντι 489 δολαρίων (περίπου 340 ευρώ). Ωστόσο το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τυχόν δασμούς που θα πρέπει να πληρώσετε κατά την άφιξη του Kindle DX στην Ελλάδα.
Επίσης, καλό θα είναι να έχετε υπόψη πως η υπηρεσία που έχει δημιουργήσει η Amazon για την παραγωγή τίτλων που ακολούθως διατίθενται για το Kindle DX υποστηρίζει για την ώρα κείμενα που χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο. Πιθανολογείται πως με τη διάθεση του Kindle DX εκτός των αμερικανικών συνόρων η Amazon θα κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές, όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Νωπό είναι άλλωστε το παράδειγμα του iPhone της Apple, το οποίο πωλούνταν στην Ελλάδα για περίπου ένα χρόνο χωρίς επίσημη υποστήριξη ελληνικών από την εταιρεία.
Για τη μεταφορά βιβλίων και άλλου περιεχομένου στο Kindle DX οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους δύο δυνατότητες. Η πρώτη και πιο απλή, είναι μέσω της σύνδεσης της συσκευής με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου USB.
Η δεύτερη και πιο... ελεύθερη, είναι μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Amazon οι κάτοχοι Kindle DX θα μπορούν να «κατεβάσουν» ελεύθερα μέσω των δικτύων κινητής τίτλους βιβλίων χωρίς καμία απολύτως χρέωση.
Στον σχετικό χάρτη διαθεσιμότητας που δημοσιεύει η Amazon στον κόμβο της περιλαμβάνεται και η χώρα μας, αν και η πρόσβαση μέσω των ταχύτερων δικτύων 3ης γενιάς περιορίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.
Μέσω του Kindle DX οι χρήστες θα έχουν επίσης απεριόριστη πρόσβαση στην ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια της Wikipedia, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα βόλτες στο Διαδίκτυο ή σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ (enet/gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: