Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Τελειωμό δεν έχει το μακάβριο σίριαλ στο Θρακικό

Ανείπωτη τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη, όπου η θάλασσα συνεχίζει να ξεβράζει πτώματα λαθρομεταναστών.

Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν χθες στις ακτές της Αλεξανδρούπολης, μετά τους πέντε που βρέθηκαν την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης και στα Πετρωτά Ροδόπης.

Οι λιμενικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες οι οποίοι πνίγηκαν στα ανοιχτά του τριγώνου Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης - Θάσου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από ξηρά και θάλασσα, καθώς ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί συνολικά δώδεκα πτώματα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι όλα τα πτώματα έχουν σχέση με το ίδιο τραγικό περιστατικό που συνέβη στα ανοιχτά του Θρακικού πελάγους, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι έρευνες για το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων πτωμάτων συνεχίζονται στην περιοχή, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός στη μακάβρια λίστα ώρα με την ώρα θα αυξάνεται.

Εξάλλου, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο Δέλτα του ποταμού Εβρου βρέθηκαν από κτηνοτρόφο ακόμη δύο πτώματα ανδρών. Επειδή η περιοχή ήταν δύσβατη, τα δύο πτώματα ανασύρθηκαν με τη βοήθεια ανδρών της ΕΜΑΚ.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια νεκροτομής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για λαθρομετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας και ο θάνατός τους προήλθε από κρυοπληξία. Γ. ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: