Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Μπλόκο σε σπείρα με πλαστά ευρώ

Για έναν ολόκληρο χρόνο παρακολουθούσαν οι αρχές τη διαδρομή που έκαναν μεγάλες παρτίδες πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ ώσπου να φτάσουν στην εξάρθρωση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος παραχαρακτών. Από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Ρωσία, τα πλαστά ευρώ άλλαζαν πολλά χέρια πριν καταλήξουν στην αγορά, αφήνοντας τεράστια κέρδη σε κάθε κρίκο της αλυσίδας διακίνησης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πίσω από το κύκλωμα βρίσκονται τουλάχιστον ένδεκα άτομα από τα οποία τα τέσσερα έπεσαν την Τετάρτη στα χέρια των αρχών στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τέσσερις ομογενείς από τη Ρωσία και το Καζακστάν, οι οποίοι φέρονται ότι άρχισαν να ασχολούνται με τη διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ από το 2007. Η συγκεκριμένη σπείρα έριχνε στην αγορά τόσο καλά αντίγραφα γνήσιων χαρτονομισμάτων που έκανε να ασχοληθούν μαζί της η ρώσικη αστυνομία και η Γιουροπόλ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Ρώσοι αστυνομικοί, το 2007 μια παρτίδα άριστης ποιότητας χαρτονομισμάτων αξίας 120.000 ευρώ έφτασαν στη Ρωσία. Για να μπορέσουν να φτάσουν στους εγκέφαλους της σπείρας, οι Ρώσοι αστυνομικοί άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία για τους κατασκευαστές των πλαστών, τα οποία τους οδήγησαν στην Ελλάδα. Κλιμάκιο της Γιουροπόλ και Ρώσων αξιωματικών βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε η προσπάθεια ξηλώματος του κυκλώματος. Οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι που έπαιρναν απευθείας από... εργοστάσιο της Βουλγαρίας τα πλαστά ευρώ και τα διακινούσαν έως τη Ρωσία διαπιστώθηκε ότι είχαν επεκτείνει στο μεταξύ τις δραστηριότητές τους διακινώντας συστηματικά και λαθρομετανάστες.

Οταν οι αρχές θεώρησαν ότι είχαν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση, έγινε η έφοδος και οι τέσσερις ομογενείς συνελήφθησαν.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: