Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αποζημίωση «μαμούθ» ζητεί η οικογένεια της δημοσιογράφου

Το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί ως αποζημίωση η οικογένεια της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, η οποία χτυπήθηκε βίαια από ιδιωτικό φρουρό στη Χίο το 2006.

Οι στενοί συγγενείς της δημοσιογράφου ζητούν ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ, τον φύλακα και την εταιρεία φύλαξης και 4 εκατομμύρια από το νοσοκομείο του νησιού, λόγω ηθικής βλάβης και αναπηρίας.

Με πρόσφατη απόφασή του το Πρωτοδικείο Χίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στον παθολόγο Γιάννη Μαλακό, κρίνοντάς τον ένοχο για αμέλεια, 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον χειρουργό Αθανάσιο Ρουμελιώτη για αμέλεια και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον φύλακα Γιώργο Παβίτσο για απλή σωματική βλάβη.

Η 40χρονη δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου είχε σπεύσει το πρωί στις 8ης Απριλίου του 2006 να καλύψει για λογαριασμό τοπικής τηλεόρασης πυρκαγιά στο τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ και τραυματίσθηκε από τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης ο οποίος, προσπαθώντας να αποτρέψει την είσοδό της, την τραβούσε από το λουρί της κάμερας που είχε περασμένο στο λαιμό της.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο τραυματισμός αυτός, μαζί με τη λάθος διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου και την ολιγωρία τους να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την χτυπημένη ρεπόρτερ στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" στην Αθήνα, ήταν μοιραίος.

Με αποτέλεσμα, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο, να τρέφεται από τότε μέσω γαστροστομίας, να αναπνέει μέσω τραχειοστομίας, να έχει αφωνία και αδυναμία κατάποσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: