Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ζημίες 52,2 εκατ. ευρώ για τους εκδοτικούς όμίλους

  Μείωση εσόδων 30% και ζημιές 52,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ζημιές ύψους 52,2 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από εκείνες του πρώτου εξαμήνου του 2010 κατά 64%, κατέγραψαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι πέντε μεγαλύτεροι, εισηγμένοι στο χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρηματικοί όμιλοι έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, καθώς απώλεσαν περί το 30% των εσόδων τους.
Η περαιτέρω πτώση των κυκλοφοριών των εντύπων και των διαφημιστικών εσόδων, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης, οδήγησαν στην εμφάνιση υψηλότερων ζημιών και την επιδείνωση των δεικτών γενικής και άμεσης ρευστότητας, αλλά και στη διόγκωση της δανειακής επιβάρυνσης.
Σύμφωνα με τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους, οι εταιρείες Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), Πήγασος, Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις και Χ. Κ. Τεγόπουλος, οι οποίες αποτελούν τις πέντε μεγαλύτερες βάσει εσόδων, εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρήσεις του κλάδου, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 πραγματοποίησαν, από κοινού με τις θυγατρικές τους, συνολικές πωλήσεις ύψους 222,8 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι της ίδιας χρονικής περιόδου του 2010 (316,3 εκατ. ευρώ) κατά 93,5 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 29,6%, εν μέρει λόγω της εκποίησης σειράς δραστηριοτήτων και του συνακόλουθου περιορισμού του αριθμού των ενοποιούμενων επιχειρήσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑ ΕΚΔΟΤΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: