Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δεκάδες πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες από την Ελλάδα στο Βερολίνο...

Belgium - Brussels - 23 June 2009 - Green Week...
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
«Ελληνική Τρίτη» σήμερα στο Βερολίνο. Δεκάδες πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες από την Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα για να πάρουν μέρος σε διμερείς και πολυμερείς συνομιλίες σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Η αρχή γίνεται από τον υπουργό εξωτερικών Σταύρο Δήμα, ο οποίος θα συμμετάσχει το πρωί σε πάνελ με τους ομολόγους του από τη Γερμανία και την Πολωνία Γκουίντο Βεστερβέλε και Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Το θέμα: Η ευρωπαϊκή προοπτική στην εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Ένα απόλυτα επίκαιρο αντικείμενο ενόψει της ανόδου της Γερμανίας στη μοναδική οικονομική υπερδύναμη της Ευρώπης, της νέας «γερμανοφοβίας» που εξαπλώνεται στην ήπειρό μας, αλλά και στο φόβο των ίδιων των Γερμανών για το πως θα διαχειριστούν μελλοντικά αυτό τον αναπάντεχο ρόλο του «Μεσσία» στην ήπειρό μας.

Ο κ.Δήμας θα συναντηθεί στη συνέχεια κατ΄ ιδίαν με τους δυο συναδέλφους του και θα δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ.Βεστερβέλε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το γερμανό ομόλογό του Χανς-Πέτερ Φρίντριχ έχει το μεσημέρι και ο υπουργός εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Λεπτομέρειες για την αντζέντα της συνομιλίας δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ.Γιαννίτσης θα συμμετάσχει επίσης σε διημερίδα της «Südosteuropa-Gesellschaft» (Εταιρία για Νοτιοανατολική Ευρώπη) που αρχίζει το βράδυ με θέμα: «Η Ελλάδα σε κρίση χρέους και κράτους; Αιτίες, Επακόλουθα και Διέξοδοι».

Στη διημερίδα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υφυπουργός εξωτερικών Γκέρνοτ Έρλερ, ο διευθυντής του τμήματος έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας του Βερολίνου DIW Άνσγκαρ Μπέλκε, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο διευθυντής του γερμανοελληικού βιομηχανικού και εμπορικού επιμελητηρίου Μάρτιν Κναπ, αλλά και ένας εκπρόσωπος της δύναμης επιβολής του «προτεκτοράτου», ο Γιένς Μπάστιαν, μέλος της «Task Force» της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Παράλληλα με αυτή την εκδήλωση γίνεται και ημερίδα του χριστιανοδημοκρατικού «Ιδρύματος Κόνρατ Αντενάουερ» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το θέμα: «Υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους». Από την Ελλάδα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υπεύθυνος για διεθνείς σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Παπασταύρου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Εργασίας, Ευθύμιος Χριστοδούλου, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Κωνσταντίνα Μπότσιου, και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Πολύ πιο ενδιαφέρον θα είναι σίγουρα το παρασκήνιο της ημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεσταλμένοι της Αθήνας θα προσπαθήσουν να ξαναστήσουν τις γέφυρες επικοινωνίας του κ.Σαμαρά και της Άγκελα Μέρκελ, που είχαν γκρεμιστεί τους τελευταίους μήνες λόγω του «σαμποτάζ» του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική της τρόικας. Αυτό θεωρείται εντελώς απαραίτητο ενόψει του καθοριστικού ρόλου που παίζει σήμερα η καγκελάριος στην Ευρώπη, αλλά και της πιθανής εκλογής του κ.Σαμαρά σε πρωθυπουργό την ερχόμενη άνοιξη.

Στο Βερολίνο βρίσκεται επίσης από τη Δευτέρα και εξαμελής κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το βουλευτή του Πασοκ και πρόεδρο της «Ελληνογερμανικής Επιτροπής Φιλίας» του ελληνικού κοινοβουλίου Χρήστο Μαγκούφη.

Τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας: Γιώργος Φραγκίδης και Μαρία Σκραφνάκη (Πασοκ) Ευάγγελος Αντώναρος (Νέα Δημοκρατία) Αθανάσιος «Θάνος» Πλεύρης (Λάος) και Βασίλης Μουλόπουλος (Σύριζα).

Το πρόγραμμα των βουλευτών, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους των γερμανικών κομμάτων, καθώς και άλλων θεσμικών οργάνων.

Συνολικά πρόκειται για πρωτοφανή παρουσία ελλήνων πολιτικών στο Βερολίνο, οι οποίοι προτιμούν - ίσως και λόγω γλώσσας - συνήθως να το αποφεύγουν. Όλα δείχνουν όμως, ότι η συνεχιζόμενη πολιτική αναβάθμισή του θα το μετατρέψει σύντομα σε μόνιμο προορισμό τους. Ωθώντας τους να κάνουν, πολιτικά τουλάχιστον, φροντιστήρια-εξπρές στα «γερμανικά».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: