Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δ. Χριστόφιας: Έρευνες και σε δεύτερο "οικόπεδο" της ΑΟΖ

Πολύ κοντά στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνών για εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι η κυπριακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.


Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών συνεδρίου με θέμα «Αειφόρος, Ανταγωνιστική και Ασφαλής Ενέργεια στην Ευρώπη» ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε ότι οι ενδείξεις μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικές και ελπιδοφόρες, κατήγγειλε την Αγκυρα για παραβίαση των διεθνών κανόνων και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να αντιδρά.

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η προοπτική της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δεν συγκρούεται με την προοπτική επίτευξης λύσης σύντομα, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης.

Ακόμη, επισήμανε ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης προκειμένου να μετατραπεί η Κύπρος σε ενεργειακό κέντρο, περιλαμβάνεται και η προκήρυξη του δεύτερου γύρου αδειοδότησης για διεξαγωγή έρευνας σε άλλα τεμάχια της ΑΟΖ.

Ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε εκ νέου ότι η επίτευξη λύσης, ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας, θα δημιουργήσει τις συνθήκες, έτσι ώστε με τρόπο δίκαιο όλοι οι Κύπριοι να έχουν όφελος.

Υπέδειξε, επίσης, ότι έχει συμφωνηθεί πως η διαχείριση και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, θα είναι αρμοδιότητα της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και η κεντρική κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη να επιμερίζει μέρος των εσόδων στις δύο ομόσπονδες μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: