Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μικροί "λογοτέχνες" βραβεύτηκαν από το υπουργείο Παιδείας

 Μια «ελπίδα που ξεπηδάει σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα» είναι οι νεαροί μαθητές που βραβεύτηκαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για να έργα τους στο πρόγραμμα «Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!» που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2011.


Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κατά τη βράβευση των μαθητών που δημιούργησαν αφίσες, θεατρικά δρώμενα, βίντεο, κλπ. εμπνευσμένα από την ζωή των τεσσάρων μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν τα έργα παιδιών από 12 σχολεία της χώρας που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα του υπουργείου συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από δεκάδες σχολεία, που δούλεψαν επί μήνες για να ολοκληρώσουν τα έργα τους. Τα καλύτερα από αυτά τα έργα παρουσιάσθηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας.

Οπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, η προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας των σχολείων, αναδεικνύει τον καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο δράσης του Νέου Σχολείου που δημιουργεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με την κοινότητα, με τους πολιτιστικούς φορείς και τους καλλιτέχνες και συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή.

Η κυρία Διαμαντοπούλου συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που ήταν η ψυχή του εγχειρήματος, αφού, όπως είπε πίσω απ΄ τις προσπάθειες των παιδιών βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί.

Για τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δήλωσε ότι «έδωσαν το αποτύπωμα της γενιάς τους».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γ. Μπασκόζος, διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω» και συνεργάτης του «Βήματος», ενώ συμμετείχε και ο συγγραφέας κ. Πέτρος Τατσόπουλος.

Ολο το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα i-create (www.i-create.gr) που δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας. Τα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή σημαντικών προσωπικοτήτων της Τέχνης και του Πολιτισμού, ενώ τρία έργα, ένα από κάθε κατηγορία, διακρίθηκαν από διαδικτυακή αξιολόγηση της σχολικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: