Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Με πλαστά χαρτιά πραγματοποιούσαν δρομολόγια 46 επιβατηγά πλοία



Με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας πραγματοποιούσαν δρομολόγια σε καθημερινή βάση όλο το καλοκαίρι 46 συνολικά επιβατηγά πλοία και τουριστικά πλοιάρια. Εφόσον διαπιστώθηκε ότι τα πλοία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να κριθούν αξιόπλοα, θα παροπλιστούν.

Τα «ακατάλληλα» πλοία προμηθεύονταν τα πιστοποιητικά τους από τον Ρωσικό Νηογνώμονα, μέσω εταιρείας στον Πειραιά με την οποία συνεργαζόταν, έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του Λιμενικού Σώματος αποκάλυψε το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών.

Καλούμενος να δώσει εξηγήσεις για τη διακοπή της συνεργασίας του Ρωσικού Νηογνώμονα με την εταιρεία στον Πειραιά, ο ιδιοκτήτης του παραρτήματος ανέφερε πως υπήρχαν διαφορές με τον νέο διευθυντή της εταιρείας στη Ρωσία.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ζήτησε τη βοήθεια της ρωσικής πρεσβείας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Την προηγούμενη Κυριακή ο ρώσος πρέσβης μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα προχώρησε σε παρέμβαση, ζητώντας από το ρωσικό Νηογνώμονα να στείλει στέλεχός του στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, για την υπόθεση διατάχθηκε δικαστική έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη, το πρωί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπέγραψε ειδική σύμβαση ανάθεσης έργου με άλλους Νηογνώμονες, ούτως ώστε πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα πλοία και να εκδοθούν τα πιστοποιητικά κλάσης τους από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Η λύση αυτή είναι προσωρινή κάθε και η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Οι αλλαγές στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας που ξεκίνησαν μετά την πρώτη ακινητοποίηση «ακατάλληλου» πλοίου θα ισχύσουν και τις επόμενες ημέρες έως ότου τα 46 πλοία λάβουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, εφόσον κριθούν κατάλληλα για πλεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: