Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»
Οι εργαζόμενοι συντάσσουν ψήφισμα το οποίο θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα, ημέρα που θα δημοσιοποιηθεί το νέο business plan

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μετά την αποχώρηση του Γιάννη Βλαστάρη από το τιμόνι του κυριακάτικου φύλλου στο οποίο τοποθετήθηκε επικεφαλής ο διευθυντής του καθημερινού, Βαγγέλης Παναγόπουλος.
Όλα άρχισαν προχθές το βράδυ όταν ο Θανάσης Τεγόπουλος διεμήνυσε στον Γ. Βλαστάρη την πρόθεση της Μάνιας Τεγοπούλου «να περάσει από το λογιστήριο για την αποζημίωσή του».
Ο Γ. Βλαστάρης πήγε στην εφημερίδα χθες το πρωί και συμμετείχε σε σύσκεψη στελεχών. Το απόγευμα στις 5.20 μ.μ. συγκλήθηκε Γενική Συνέλευση στην οποία εμφανίστηκε μόνον ο Γ. Βλαστάρης ενώ η Μ. Τεγοπούλου επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην «Ε» -είτε διά ζώσης είτε μέσω του εργασιακού εκπροσώπου - μόλις επιστρέψει από τις διακοπές της. Ο Γ. Βλαστάρης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ο Θ. Τεγόπουλος του ζήτησε να συγκατανεύσει στην πραγματοποίηση απολύσεων και στην ενοποίηση των δύο εφημερίδων.
Ο Θ. Τεγόπουλος ωστόσο τον διαψεύδει διά του εργασιακού εκπροσώπου Πάνου Σώκου επιβεβαιώνοντας μόνο τα περί συγχώνευσης των διευθυντικών σχημάτων των δύο εφημερίδων. Πάντως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Π. Σώκος με τη Μ. Τεγοπούλου η εκδότρια της «Ε» επισήμανε ότι «είναι δικαίωμά της να μη θέλει για διευθυντή τον Γ. Βλαστάρη».
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συντάξουν ψήφισμα την επόμενη Δευτέρα, οπότε επιστρέφει από τις διακοπές της η Μ. Τεγοπούλου η οποία φέρεται να έχει έτοιμο προς παρουσίαση νέο business plan. Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο Γ. Βλαστάρης καταγγέλλει ότι «καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση διοικείται ανορθόδοξα από παρα-όργανο εκτός γραφείων, ενώ εντύπωση προκαλεί ο σαφής υπαινιγμός για "κοριούς"».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφημερίδα είναι αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα (ζημίες 15 εκατ. ευρώ το 2009) και ότι η Μ. Τεγοπούλου είναι αποφασισμένη να περικόψει το μισθολόγιο. Παράλληλα την περασμένη Πέμπτη στο Χ.Α. καταγράφηκαν επιθετικές εξαγορές της μετοχής, που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Πωλητής των μετοχών ήταν η ελβετική τράπεζα UBS, η οποία περιόρισε τη συμμετοχή κάτω από το όριο του 5%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_7816.htm
lhttp://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_4844.htmlMediacopy: Ο Λαυρεντιάδης ήρθε, ο Βλαστάρης έφυγε από την ...
Mediacopy: Ποιοί θέλουν την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Mediacopy: Κρίση στην «Ελευθεροτυπία»
Mediacopy: Φεύγει ο Βλαστάρης από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;
Mediacopy: Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (και) η «Ελευθεροτυπία»;
Mediacopy: Με συνέλευση απαντούν στις απολύσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Mediacopy: "H «Ελευθεροτυπία» μου επιφύλαξε ταπεινωτική μεταχείριση."
Mediacopy: Η Μάνια έγινε Κίτσος και εκτέλεσε τον Βλαστάρη!
Mediacopy: Ανάκληση των 2 απολύσεων ζητάει η συνέλευση των ...
Τεγόπουλος: Κάτω του 5% η συμμετοχή της UBSalatasgr: Όργιο φημών για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
alatasgr: Κρίση στην «Ελευθεροτυπία»
alatasgr: H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πρωϊνή;
Απολύθηκε η Κατερίνα Σχοινά από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ...
alatasgr: Τεγόπουλος: Εκτός η UBS, εντός ο Λαυρέντης;
ανακλήθηκαν οι δύο απολύσεις στην "ελευθεροτυπία"...
για την απολυση στην κυριακατικη ελευθεροτυπια
και στην ελευθεροτυπια ο λαυρεντιαδησ!
Πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ...
http://alatasgr.blogspot.com/2010/01/blog-post_629.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: