Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Εξελίξεις στην "Ελευθεροτυπία"


Σε αναστάτωση το προσωπικό της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» χθες, όταν έγινε γνωστό ότι, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Θανάσης Τεγόπουλος ειδοποίησε τον διευθυντή της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", Γιάννη Βλαστάρη, να αποχωρήσει από την εφημερίδα.

Τη διεύθυνση καθημερινού και κυριακάτικου φύλλου, όπως έγινε γνωστό στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ανέλαβε ο διευθυντής του καθημερινού, Βαγγέλης Παναγόπουλος.

* Εκτός εφημερίδας ο διευθυντής της "Κυριακάτικης" Γ. Βλαστάρης - Φημολογία για απολύσεις - Το 10% των μετοχών άλλαξε χέρια μέσω Χρηματιστηρίου
Εν τω μεταξύ, και ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο εσωτερικό της εφημερίδας, στο Χρηματιστήριο καταγράφεται ότι έχει αλλάξει χέρια το 10% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποιος έχει αγοράσει το ποσοστό αυτό, έντονη φημολογία αναπτύσσεται για τους επιχειρηματίες Λαυρεντιάδη/ Κυριακίδη, δεδομένου ότι ο τρόπος εξαγοράς θυμίζει την απόκτηση μετοχών ύψους 12% της "Πήγασος" πριν από ένα χρόνο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο, έστω αδύναμο πόλο στην κρίσιμη συγκυρία, αν και δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσει τις εξελίξεις στην εφημερίδα, καθώς στην οικογένεια Τεγοπούλου παραμένει ποσοστό άνω του 75% των μετοχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ιδιοκτησίας της εφημερίδας είναι να μειώσει τις δαπάνες και να περιορίσει τα κόστη. Έντονα ακούγεται ότι πρόκειται να ενοποιηθεί και η σύνταξη κυριακάτικου και καθημερινού φύλλου, πράγμα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση προσωπικού και απολύσεις.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, χθες, ο Γ. Βλαστάρης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ο Θανάσης Τεγόπουλος του ζήτησε να συγκατανεύσει στην πραγματοποίηση απολύσεων και στην ενοποίηση των δύο εφημερίδων. Ωστόσο, δια του εργασιακού εκπροσώπου, Πάνου Σώκου, ο Θ. Τεγόπουλος διαψεύδει τον Γ. Βλαστάρη, επιβεβαιώνοντας μόνο τα περί συγχώνευσης των διευθυντικών σχημάτων των δύο εφημερίδων και όχι τα περί ενοποίησης των συντακτικών ομάδων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσημες απαντήσεις από την ίδια την ιδιοκτήτρια, Μάνια Τεγοπούλου: ποια είναι τα σχέδιά της για την εφημερίδα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν νέα γενική συνέλευση, οπότε και αναμένεται να εκδώσουν ψήφισμα.
Εν τω μεταξύ ο Γ. Βλαστάρης, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας, καταγγέλλει νέα κέντρα εξουσίας εντός της εφημερίδας, που υπονόμευαν το έργο του. "Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα -καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση- διοικείται ανορθόδοξα: ένα παρα-όργανο εκτός γραφείων (αλλά με κάποιους χαφιέδες ανάμεσά μας) 'αποφασίζει και διατάζει' πέραν της δημοσιογραφικής ιεραρχίας" σημειώνει και προειδοποιεί: "Όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς η εφημερίδα μας μπαίνει στην τελευταία της φάση, η οποία ωστόσο μπορεί να έχει πολλά επεισόδια. Η απομάκρυνσή μου δεν θεωρώ ότι είναι ανεξάρτητη από αυτό που έρχεται: ανερμάτιστες και αντιπαραγωγικές αποφάσεις, μακριά από τη δημοσιογραφική εμπειρία και δεοντολογία.
Απέναντι στα επερχόμενα, επιτρέψτε μου να ζητήσω από όλους εσάς, τους 'εκτός κυκλώματος', να σκεφτείτε σοβαρά όσα προανέφερα. Να ζυγίσετε και να απορρίψετε τις εύκολες κατηγόριες που θα ακουστούν μετά. Να υπερασπιστείτε τη δουλειά απομονώνοντας τους χαφιέδες και τους μέτριους. Και, βέβαια, να με συγχωρέσετε αν στη διάρκεια αυτών των είκοσι χρόνων πίκρανα κάποιους από σας πιεζόμενος από την καθημερινότητα". Και στο υστερόγραφο: "Ποιος ξέρει, μπορεί να ξαναβρεθούμε στη δουλειά. Στο μεταξύ, να προσέχετε τα τηλέφωνα και τα mail σας. Η 'εφημερίδα των συντακτών' ίσως έχει ήδη γίνει 'εφημερίδα των κοριών'".Νταρζάνου Α. (ΑΥΓΗ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_4844.htmlMediacopy: Ο Λαυρεντιάδης ήρθε, ο Βλαστάρης έφυγε από την ...
Mediacopy: Ποιοί θέλουν την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Mediacopy: Κρίση στην «Ελευθεροτυπία»
Mediacopy: Φεύγει ο Βλαστάρης από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;
Mediacopy: Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (και) η «Ελευθεροτυπία»;
Mediacopy: Με συνέλευση απαντούν στις απολύσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Mediacopy: "H «Ελευθεροτυπία» μου επιφύλαξε ταπεινωτική μεταχείριση."
Mediacopy: Η Μάνια έγινε Κίτσος και εκτέλεσε τον Βλαστάρη!
Mediacopy: Ανάκληση των 2 απολύσεων ζητάει η συνέλευση των ...
Τεγόπουλος: Κάτω του 5% η συμμετοχή της UBSalatasgr: Όργιο φημών για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
alatasgr: Κρίση στην «Ελευθεροτυπία»
alatasgr: H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πρωϊνή;
Απολύθηκε η Κατερίνα Σχοινά από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ...
alatasgr: Τεγόπουλος: Εκτός η UBS, εντός ο Λαυρέντης;
ανακλήθηκαν οι δύο απολύσεις στην "ελευθεροτυπία"...
για την απολυση στην κυριακατικη ελευθεροτυπια
και στην ελευθεροτυπια ο λαυρεντιαδησ!
Πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ...
http://alatasgr.blogspot.com/2010/01/blog-post_629.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: