Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

BINTEO - Όσλο: Έκρηξη στην καρδιά της κυβέρνησης

Oslo rooflineImage by Bernt Rostad via Flickr
Βομβιστική επίθεση στο Όσλο σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Tο γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Δύο νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίες.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο, σύμφωνα με νορβηγικά ΜΜΕ. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ, ωστόσο ο ίδιος είναι σώος.
Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς να πούμε αν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι ασφαλείς.
Το NTB μετέδωσε ότι ο Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης. Από την έκρηξη έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια στο κτήριο 17 ορόφων όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στα παρακείμενα κτήρια υπουργείων, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Πετρελαίου που τυλίχτηκε στις φλόγες.
Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εκτενείς καταστροφές στα κτήρια και καπνό να αναδύεται. Τουλάχιστον ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο ήταν ορατό στο δρόμο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα κάποια Μέσα να κάνουν λόγο για υποψίες περί έκρηξης παγιδευμένου οχήματος.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε αμέσως μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Όσλο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Νορβηγό ομόλογό του την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ιδίου και του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση και τον λαό της Νορβηγίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: